Hotel Castel Brando ****

Hotel Castel Brando Erbalunga Cap Corse Corsica Frankrijk terras winkeltje spa

Hotel Castel Brando is een heerlijk adres in Erbalunga, op de Cap Corse. Erbalunga is something else. Een persoonlijke favoriet. Dit schilderachtige vissersplaatsje grenst aan een kiezelstrand en is een Unesco geklasseerde site. De vissershaven, de smalle straatjes, de trappetjes, de doorkijkjes en de Genuese toren hebben een onweerstaanbare uitwerking op romantische zielen. En op celebrities. Maar dat heb je niet van ons 😎

Americanos

Het charmante hotel is gehuisvest in een authentiek herenhuis uit de 19e eeuw en de bijgebouwen ervan. Eigenaars Joelle & Jean-Paul Pieri hebben het tot ruïne vervallen huis in 1990 gekocht. Ze hebben hun hele ziel & zaligheid in de restauratie gelegd. En dat voel je. Het 'maison d'américains' ligt verscholen in een geurig exotisch park met statige palmbomen en eeuwenoude uitheemse plantensoorten. Vanuit het hotel loop je zó het centrum van Erbalunga in. Hier vind je een keur aan zonovergoten terrasjes, intieme restaurantjes en mooie doorkijkjes, maar er is ook een klein maar fijn kiezelstrand. Absoluut fotogeniek!

Effortless chique

De elegante kamers van Hotel Castel Brando zijn comfortabel ingericht en hebben airco. Sommige kamers hebben een balkon of terras met zitje. Er zijn twee zwembaden, waarvan 1 verwarmd. Diverse jacuzzi's en spa l'Olivier bieden je de nodige wellness voor lichaam en geest.

Hotel Castel Brando heeft geen restaurant, maar van 12:00 uur tot 20:00 uur ben je welkom voor een lichte snack. Deze worden tegen betaling aangeboden. Er is een veelzijdig aanbod van de beste producten van de Cap Corse. Bij de bar & op het terras ben je welkom voor een cocktail of je kunt er genieten van een goede Corsicaanse wijn. Parkeren op de naastgelegen privéparking is gratis voor gasten van Hotel Castel Brando.

Capicorsu

Het schiereiland Cap Corse (Capicorsu) is het meest noordelijke deel van Corsica en wordt door zijn vorm ook wel “De Vinger” genoemd. Vanaf de boot ziet het er wellicht onherbergzaam uit, maar niets is minder waar: de kaap is bezaaid met lieflijke dorpjes, gezellige haventjes, stranden, eilanden en bossen. Vanaf het uiterste puntje van de kaap heb je een prachtig uitzicht op de vuurtoren van Ile de Giraglia.