Sud’Hotel ***

Sud'Hotel Bastia Corsica Frankrijk patio

Ecologisch hotel Sud'Hotel heeft warme kleuren (en dito personeel!) en ligt nabij de haven en het centrum van Bastia. Dit hotel is ideaal als uitgangspunt voor een uitgebreid bezoek aan de stoere havenstad. Omdat Sud'Hotel op slechts 2 km van de haven ligt, is het een prima adres wanneer je een vroege afvaart richting Frankrijk of Italië hebt. Het personeel heeft om 05:30 uur het ontbijt voor je klaar staan zodat je niet met lege maag hoeft te vertrekken!

Slapen

De 24 kamers van dit fijne adres zijn in 2012 gerenoveerd. Ze zijn modern en minimalistisch ingericht en hebben airconditioning. Voor gezinnen zijn er vier- en vijfpersoons familiekamers.

Biologische moestuin

Bijzonder is de roof top stadstuin. Hier vind je de biologische moestuin Scala di l’Ortu en een relaxt terras. De trots van de eigenaars van Sud’Hotel, broer en zus Bourgeois. Restaurant La Cuisine du Sud serveert eerlijke, mediterrane gerechten met producten uit de eigen moestuin. Op het schaduwrijke patio-terras met fontein vind je sereniteit na een dag vol indrukken. Het personeel van het hotel houdt rekening met vroege vogels: het ontbijt wordt vanaf 05.30 uur geserveerd.

La plage

Het strand van Arinella vind je op 10 minuten lopen en je loopt in ca. 20 minuten naar het oude stadscentrum. De haven van Bastia ligt op slechts 2 kilometer van het hotel. Een aanrader is een dagtocht naar de ruige Vallee de Restonica. Vanuit Corte loopt de Restonica Vallei langs de gelijknamige rivier (je kunt op sommige plekken zwemmen) naar de spectaculaire gletsjermeren Melo (Melu) en Capitello (Capitellu). Rijd door de vallei van de Restonica naar Bergeries de Grotelle of Lamoghjosu om je auto te parkeren. Beide locaties zijn goede startpunten voor een wandeling door de vallei.

Parkeren is gratis bij Sud'Hotel. Het aantal plaatsen is beperkt. Voor motoren is er een gesloten parking.