Hotel A Piattatella ****

Hotel A Piattatella Monticello Balagne Corsica Frankrijk zwembad infinity-pool

Liefde op het eerste gezicht ... Hotel A Piattatella is een intiem verwenhotel dat liefhebbers van esthetiek zeker aan zal spreken. Het hotel ligt verscholen in de maquis, op een heuvel boven Monticello en kijkt uit op de bergen van de Balagne en de Regino-vallei.

Er was eens ...

Het land waarop het hotel werd gebouwd was te steil & rotsachtig om er ook maar iets van te maken. Bovendien lag het aan de verkeerde kant van het dorp. De oudere dorpelingen noemden het "A Petricaghju", wat zoiets als "puin" betekent 🙂 Eigenaars Thierry & Valérie werden er evengoed verliefd op. Een adembenemend uitzicht, oude bomen, stenen muren, intieme hoekjes ... een magisch plek!

Coup de Cœur

Vandaag de dag verwelkomen jouw gastvrouw en -gastheer je in hun prachtige hotel dat gekenmerkt wordt door sobere luxe. Hotel A Piattatella past perfect in de omgeving; het lijkt alsof het er altijd al was. Een stijlvol interieur, moderne ruime kamers, een geweldig restaurant, een mooie wellness en een fijn zwembad zijn er voor jouw comfort. In het restaurant geniet je van lichte lunches en feestelijke diners. Het prachtige uitzicht en de vele verborgen hoekjes krijg je cadeau … romantiek ten top!

U Munticellu

Vanuit het hotel kun je het prachtige gebied al wandelend verkennen. Via het stenen pad bereik je in een paar minuten het sfeervolle dorpsplein. Strijk neer op het terras van café-restaurant "A Pasturella" om te ervaren hoe verslavend goede koffie kan zijn. Op 10 minuten lopen van het hotel vind je de ruïnes van het middeleeuwse Urcica. De 3 kerken van het dorp, waaronder de 17e eeuwse parochiekerk San Sebastian, zijn ook een must-see.

De Tuin van Corsica

De adembenemende kustlijn van de Balagne verken je per auto (of -leuker nog- per trein!) in jouw eigen tempo. Het boemeltje U Trinighellu (de rammelbak) brengt je in de zomermaanden van Calvi naar l’Ile-Rousse en vice versa. De bekende rode trein stopt bij alle stranden. Hij rijdt -uiteraard- nooit op tijd, maar het is misschien wel de allermooiste manier om het eiland te ontdekken! L'Île Rousse, met zijn markt met lokale producten, levendige cafés en prachtige zandstrand, ligt op slechts 15 minuten rijden van Hotel A Piattatella.