Corsica in tijden van corona

De wereld is in de ban van het coronavirus. Informatie is van essentieel belang. Op deze pagina willen wij jou op de hoogte stellen van de impact van COVID-19 op Corsica en je informeren over onze handelswijze in deze moeilijke tijden.

Lockdown

Op 16 maart 2020 heeft de president van de republiek besloten maatregelen te nemen om contact en reizen binnen de republiek Frankrijk tot een minimum te beperken. Vanaf dinsdag 17 maart 12.00 uur is er in het hele gebied (Corsica is daar onderdeel van) een lockdown voor minimaal vijftien dagen van kracht. Reizen is verboden, tenzij je een uitzonderingsgeval bent (beroep) en/of alleen als je een certificaat op zak hebt dat tijdelijke vrijstelling waarborgt. Meer informatie (in het Frans) vind je op de site van de Franse overheid:

 

En op de site van het Frans Verkeersbureau, Atout France (in het Nederlands):

Wij melden ons uiteraard wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn.

 

Corsica

De verwachting is dat van alle regio's van Frankrijk Corsica het hardst getroffen wordt. Op Corsica vertegenwoordigt het toerisme 30% van het BNP (op het vaste land is dit 7%). De reserveringen drogen op, toeristen willen hun kennismaking met het Île de Beauté uitstellen en het regent annuleringen. Zoals de Corsicanen zelf zeggen: la facture sera salée en Corse. Ofwel Corsica kan een gepeperde rekening tegemoet zien 😷

Concreet

Op dit moment kunnen wij de veiligheid en gezondheid van jou en onze partners op Corsica niet voldoende garanderen. Daarom heeft SkiMaquis besloten tot nader order geen nieuwe aanvragen voor reizen naar Corsica te accepteren. Ook niet voor het naseizoen. Geen eenvoudige beslissing, maar wij vinden het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen. Uiteraard zijn klanten die al een reis naar Corsica bij ons ondergebracht hebben onze hoogste prioriteit. We staan voor je klaar om je te informeren en te ontzorgen. Wij nemen met elk van jullie contact op om de mogelijkheden te bespreken. Wij doen dit op volgorde van vertrekdatum en vragen daarom jouw geduld & begrip.

Be safe!

Wij zijn trots op de tomeloze inzet van ons team en de medewerking van onze hoteliers geeft ons een warm gevoel. Iedereen draait overuren om alles zoveel mogelijk in goede banen te leiden. Wij staan in deze bijzondere tijd graag voor je klaar. Je kunt ons op werkdagen (m.u.v. woensdag) bellen tussen 10:00 en 13:00 uur. Mailen mag natuurlijk ook. Dat hebben we eerlijk gezegd liever 😊. We streven ernaar jouw mail binnen 24 uur te beantwoorden. Ook als we nog geen klip en klaar antwoord hebben op jouw specifieke vraag hoor je van ons.

We wensen je curaghju in deze zware en uitdagende tijden & hopen je snel in goede gezondheid terug te zien op onze site!

Liefs,

Team SkiMaquis