Coronacrisis

De coronacrisis. Een pandemie. De wereld is in de ban van het coronavirus. Informatie is van essentieel belang. Op deze pagina willen wij jou op de hoogte stellen van de impact van COVID-19 op Corsica en je informeren over onze handelswijze in deze moeilijke tijden.

Bienvenue en France

OUI! Per 15 juni 2020 zijn we weer welkom in Frankrijk. Dat liet de Franse overheid op 28/05 weten bij monde van minister-president Edouard Philippe. Er zijn 2 'maren': de gezondheidssituatie in Frankrijk moet stabiel blijven en er moeten grensafspraken bestaan tussen Frankrijk en het land van herkomst van de reiziger. Er is geen quarantaineplicht voor reizigers uit Europa, tenzij een land quarantaine hanteert voor Franse reizigers, zoals nu nog het geval is in de UK. Vanaf 2 juni zal er een nationale corona-app beschikbaar zijn. De app luistert naar de toepasselijke naam StopCovid en is goedgekeurd door de Franse autoriteiten. Het gebruik van de app is niet verplicht en de Franse overheid heeft geen toegang tot de persoonsgegevens en verzamelde data.

Een mooie dag

De Fransen zelf mogen per dinsdag 2 juni weer vrij rondreizen in eigen land. M.u.v. van Ile-de-France (Parijs en omgeving) en enkele overzeese gebiedsdelen zijn er geen ‘rode’ departementen meer in Frankrijk. De Franse horeca (indispensable voor de bourgondische Fransen 😊) mag open. In cafés en restaurants mogen maximaal 10 gasten uit een gezelschap samen aan tafel. Uitzondering is Parijs (Ile-de-France). Dit gebied is een 'oranje zone'. Hier mogen tot 21 juni uitsluitend de terrassen open voor publiek.

Verder zijn stranden en parken weer vrij toegankelijk en mogen musea, monumenten en theaters hun deuren weer openen. Ook de meeste pretparken gaan binnenkort weer open. Disneyland Paris (oranje zone) moet tot 21 juni haar deuren gesloten houden. Tot slot willen we melden dat mondkapjes verplicht zijn op veel publieke plekken. Winkeliers zijn vrij hierin te beslissen.

Exit-strategie

Op dinsdag 28 april werd een 'plan de déconfinement' gepresenteerd aan het Franse parlement. Fase 1 zit er inmiddels bijna op en is succesvol verlopen. Het aantal besmettingen in Frankrijk is zelfs sterker gedaald dan verwacht! Fase 2 (2 juni - 21 juni) kan dus uitgevoerd worden zoals bedacht. 

Fase 2

Liberté is het devies. Restricties zullen een uitzondering zijn, aldus de Franse premier Edouard Philippe. Plan is om na 21 juni ook die laatste beperkingen op te heffen. Wel gelden er voorlopig specifieke regels ten aanzien van hygiëne en bescherming en adviseert de overheid alle sectoren binnen het bedrijfsleven zoveel mogelijk thuis te blijven werken.

Er golden strenge grensrestricties, maar het ziet ernaar uit dat deze per 15 juni verleden tijd zijn. Ook niet geheel onbelangrijk: onze zuiderburen zijn voornemens de grensrestricties met Nederland en Frankrijk per 8 juni te versoepelen.

Corsica

Corsica snakt naar vakantiegangers die hun mooie eiland willen ontdekken! Van alle regio's van Frankrijk lijkt Corsica het hardst getroffen. Op Corsica vertegenwoordigt het toerisme 30% van het BNP (op het vaste land is dit 7%). De Corsicanen zagen vanwege de restricties de afgelopen maanden hun reserveringen opdrogen. Toeristen wilden hun kennismaking met het Île de Beauté uitstellen en het regende annuleringen. Zoals de Corsicanen zelf zeggen: la facture sera salée en Corse. Ofwel Corsica kan een gepeperde rekening tegemoet zien 😷

Fase 2 op Corsica

Ook Corsica mag van het slot! Per 15 juni zijn we weer welkom op het Île de Beauté. Er zijn de afgelopen week geen nieuwe besmettingen geregistreerd. Alles verloopt volgens plan. De vluchten vanuit Brussel-Charleroi naar Corsica (Ajaccio en Bastia) worden op 27 juni hervat door AirCorsica. Corsica Ferries zal haar 'normale' dienstregeling hervatten.

Boekingen weer welkom!

Wij willen onze partners op Corsica zoveel mogelijk helpen het verloren voorseizoen en de geannuleerde zomerboekingen te compenseren. Wij hebben er alle vertrouwen in dat er geen tweede golf komt. Daarom hebben we besloten nieuwe aanvragen voor reizen naar Corsica weer te accepteren. Uiteraard zijn klanten die al een reis naar Corsica bij ons ondergebracht hebben nu nog even onze hoogste prioriteit, maar we nodigen je van harte uit jouw reiswensen bij ons neer te leggen. Je ontvangt dan een vrijblijvend voorstel op maat.

Be safe!

Wij staan in deze bijzondere tijd graag voor je klaar. Dat blijft ons motto. Maar we verheugen ons natuurlijk ook op het samenstellen van nieuwe droomreizen. Je kunt ons op werkdagen (m.u.v. woensdag) bellen tussen 10:00 en 13:00 uur. Mailen mag natuurlijk ook. Dat hebben we eerlijk gezegd liever 😊. We streven ernaar jouw mail binnen 24 uur te beantwoorden of -zo je wenst- telefonisch contact met je op te nemen.

We wensen je curaghju in deze uitdagende tijden & verwelkomen je graag terug op ontdekcorsica.nl!

Liefs,

Team SkiMaquis