Coronacrisis

coronavirus COVID-19 sociale onthouding poppetjes tekeningen SkiMaquis OntdekCorsica WintersportDeluxe

De coronacrisis. Een pandemie. we zijn maanden verder en de wereld is nog altijd in de ban van het coronavirus. Informatie is van essentieel belang. Op deze pagina willen wij jou informeren over de impact van COVID-19 op Frankrijk en Corsica in het bijzonder.

Bienvenue en France

OUI! Sinds 15 juni 2020 zijn we weer welkom in Frankrijk. Dat liet de Franse overheid op 28/05 weten bij monde van minister-president Edouard Philippe. De coronacrisis lijkt zijn hoogtepunt te hebben bereikt.
Er zijn 2 'maren': de gezondheidssituatie in Frankrijk moet stabiel blijven en er moeten grensafspraken bestaan tussen Frankrijk en het land van herkomst van de reiziger. En die zijn er inmiddels waar het (in elk geval) Nederland, België en Duitsland betreft.

Er is geen quarantaineplicht voor reizigers uit Europa, tenzij een land quarantaine hanteert voor Franse reizigers, zoals nu nog het geval is in de UK. Vanaf 2 juni is er een nationale corona-app beschikbaar. De app luistert naar de toepasselijke naam StopCovid en is goedgekeurd door de Franse autoriteiten. Het gebruik van de app is niet verplicht en de Franse overheid heeft geen toegang tot de persoonsgegevens en verzamelde data.

Een mooie dag

De Fransen zelf mogen sinds 2 juni weer vrij rondreizen in eigen land. Er zijn geen ‘rode’ departementen meer in Frankrijk. De Franse horeca (indispensable voor de bourgondische Fransen 😊) is weer open. In cafés en restaurants mogen maximaal 10 gasten uit een gezelschap samen aan tafel.

Verder zijn stranden en parken weer vrij toegankelijk en mogen musea, monumenten en theaters hun deuren weer openen. Ook de meeste pretparken, waaronder Disneyland Parijs, zijn weer open. We willen je wel meegeven dat mondkapjes verplicht zijn op veel publieke plekken. Winkeliers zijn vrij hierin te beslissen.

Exit-strategie

Op dinsdag 28 april werd een 'plan de déconfinement' gepresenteerd aan het Franse parlement. Fase 1 en 2 zitten er inmiddels op en zijn succesvol verlopen. Het aantal besmettingen in Frankrijk is zelfs sterker gedaald dan verwacht! Fase 3 wordt dus uitgevoerd zoals bedacht.

Lees alles over Frankrijk in tijden van corona op de site van onze vriendinnen van frankrijk.nl
of op de site van het Frans verkeersbureau, Atout France

Corsica

Corsica snakt naar vakantiegangers die hun mooie eiland willen ontdekken! Van alle regio's van Frankrijk lijkt Corsica het hardst getroffen. Op Corsica vertegenwoordigt het toerisme 30% van het BNP (op het vaste land is dit 7%). De Corsicanen zagen vanwege de restricties de afgelopen maanden hun reserveringen opdrogen. Toeristen wilden hun kennismaking met het Île de Beauté uitstellen en het regende annuleringen. Zoals de Corsicanen zelf zeggen: la facture sera salée en Corse. Ofwel Corsica kan een gepeperde rekening tegemoet zien 😷

Fase 2 op Corsica

Ook Corsica is van het slot! Sinds 15 juni zijn we ook weer welkom op het Île de Beauté. De vluchten vanaf de luchthaven van Brussel-Charleroi naar Corsica (Ajaccio en Bastia) zijn op 27 juni hervat door luchtvaartmaatschappij AirCorsica. Rederij Corsica Ferries vaart inmiddels weer volgens de gebruikelijke dienstregeling. Wat de Corsicanen doen om een veilig verblijf te waarborgen lees je deze webpagina van Visit-Corsica.

Boekingen weer welkom!

Wij willen onze partners op Corsica zoveel mogelijk helpen het verloren voorseizoen en de geannuleerde zomerboekingen te compenseren. Wij hebben er alle vertrouwen in dat er geen serieuze tweede golf komt. Daarom hebben we besloten nieuwe aanvragen voor reizen naar Corsica weer te accepteren. We nodigen je van harte uit jouw reiswensen bij ons neer te leggen. Je ontvangt dan een vrijblijvend voorstel op maat.

Be safe!

Wij staan in deze bijzondere tijd graag voor je klaar. Dat blijft ons motto. Maar we verheugen ons natuurlijk ook op het samenstellen van nieuwe droomreizen. Je kunt ons op werkdagen (m.u.v. woensdag) bellen tussen 10:00 en 13:00 uur. Mailen mag natuurlijk ook. Dat hebben we eerlijk gezegd liever 😊. We streven ernaar jouw mail binnen 24 uur te beantwoorden of -zo je wenst- telefonisch contact met je op te nemen.

We wensen je curaghju in deze uitdagende tijden & verwelkomen je graag terug op ontdekcorsica.nl!

Liefs,

Team SkiMaquis